Modrá třída: Projekt LIDSKÉ TĚLO

Modrá třída: Projekt LIDSKÉ TĚLO

26.03.2019

Projektem "Lidské tělo" nás provedla p. Kondášová (maminka Alexe z naší druhé třídy). Tímto projektem jsme se zabývali 14 dní od počátečního zadání a pomáhala nám Kerry - rodilá mluvčí z Anglie.

Paní Kondášová nás seznámila se svojí prací PROJEKTOVÉHO MANAŽERA, povídala nám, co její práce obnáší. Určila nám CÍL naší práce - lidské tělo, zadala nám přesný ČAS na zpracování a určila nám PROSTŘEDKY, včetně PODMÍNEK, které k vytvoření projektu potřebujeme. Paní Kondášová nás navštívila 3 x - zadání projektu, kontrola - revize a ukončení projektu - viz fotografie.

Děti se tomu věnovaly opravdu každý den v období 14 dní a podívejte se, jak to všechno krásně dopadlo.

Děti se vzájemně obohatily získanými zkušenostmi při svých prezentacích soustav v lidském těle (nervová, oběhová, vylučovací, trávicí, svalová a kosterní, rozmnožovací, dýchací), dozvěděly se spoustu zajímavých informací, zažily spoustu názorných ukázek o fungování našeho lidského těla - funkci ledvin, funkci naší páteře, srdce, plic, vylučovací soustavy, viděly ukázku výroby robotické ruky, kostru a na závěr si vyrobily vlastní zuby (každý zjistil, kolik má v současné době zubů ve svých ústech). Děti si vyzkoušely, jak se píše bez palce, vyzkoušely si sílu svých svalů při přetahování - páce, jak fungují naše svaly na obličeji, včetně různých grimas, zajímavé otázky od prezentujících a mnoho dalšího. Všichni jsme si to moc užily, i když domluva a spolupráce ve všech týmech nebyla vůbec snadná a to byl ten nejzajímavější poznatek a nová zkušenost, která se nám bude určitě hodit do dalšího života.