section

Šachový kroužek

Šachový kroužek

Královská hra nabízí dětem mnoho zajímavého. Nové děti se na kroužku nejprve seznámí se základními pravidly, zkušenější děti již budou rovnou hrát a řešit úlohy. Naše figurky na čtvercovém hřišti vykouzlí mnoho situací, při jejichž řešení si děti procvičí paměť, představivost nebo základní matematiku. Také budeme vybírat nejlepší řešení z mnoha možností nebo kombinovat různé tahy tak, aby vedly k zadanému cíli.

Lektor

Jan Daňhel

Ing. Jan Daňhel

Absolvoval Obchodní fakultu Vysoké školy ekonomické v Praze, obor zahraniční obchod. Hovoří česky, rusky, anglicky a německy. Je vlastníkem obchodní firmy, která se zabývá především dodávkami zdravotnického materiálu, ale zajišťuje také např. dovoz a distribuci šachových počítačových programů, šachové literatury, figurek, hodin atd. .

Šachy hraje od 12 let, nyní závodně v TJ Bohemians, kde je i trenérem mladších žáků. Je držitelem osvědčení šachového trenéra vydaného Šachovým svazem České republiky. Provozuje šachovou školu GAMBIT MASTERS, která zajišťuje vedení šachových kroužků na školách, individuální trénink mladých hráčů a pořádá také akce na popularizaci šachu mezi dětmi.