Adaptační kurz Modrá třída

Adaptační kurz Modrá třída

08.09.2018

Den první

Dnešní den jsme zahájili v Ulitě seznamovacími hrami a pak jsme se procházkou vydali vstříc překvapení. Čekalo na nás v podobě trampolínového řádění v Jumpparku. Výletním tempem jsme došli do restaurace, kde jsme doplnili energii výborným hráškovým krémem a lívancemi s jahodami. Prosvištěli jsme skrze žižkovské parky a cestou nás zastihla letní bouře, někteří z nás okusili nohou louže.

Ulita nás přivítala slunečním jasem, pekly se buřty a hudba zněla. Těšíme se na zítřejší celodenní výlet. Děkujeme panu Vítkovi, ze nám ve čtvrtek odveze batohy autem do školy!

 

Den druhý

Dnes jsme brzy ráno vyrazili do Ondřejovské hvězdárny. Cestou jsme si vyrobili létavice a posilnili se výborným obědem v tamní pizzerii. Se špagetami, řízkem nebo pizzou v břiše jsme těžce vystoupali až na vrch, kde se pyšnilo několik kopulí a my věděli, ze jsme tady správně. Ujala se nás mladá astronomka a s nadšením pro svoji práci nám ukázala například staré skleněné filmy, předchůdce dnešních počítačů a taky největší dalekohled v ČR. Procházeli jsme se mezi několika observatořemi v obrovském parku. Podle Daníkova krokoměru jsme se dostali až na 13 100 kroků. V Ulitě náš tým zásobovačů došel pro objednané hamburgery a večer už jen tak klidně plynul. Čerpáme sílu na zítřejší anglický den s Luckou a Karry. Najdete nás se všemi batohy mezi 13.30 - 14.00 ve škole. Už se těšte!

 

Den třetí a čtvrtý

Ve čtvrtek si děti užily anglický den plný her v Grébovce. V pátek se proměnily v kouzelníky a za pomoci zaklínadla ‘abraka čabra’ prováděly nevídané kouzelnické kousky. Někteří mágové dokázali prolézt papírem formátu A4, nechyběl ani únik z pout nebo snímání karet. Den jsme završili velkým příběhem o vzniku vesmíru, který budeme objevovat ještě v dalších týdnech.