Koza pro Tibet

Koza pro Tibet

23.04.2021

Koza pro Tibet

Jak víte, děti se v rámci tohoto programu učí o příbězích laureátů Nobelovy ceny Míru. Prošly si příběhem Alfreda Nobela a Dalajlamy. V souvislosti s tím se seznámily s historií i současnou situací Tibetu. A protože každá lekce je zakončena nějakou akcí, výzvou, která děti vede k tomu, aby se zapojily, vymyslely nějakou činnost, aktivitu, kterou by mohly pomoci, tak jsme se dostali ke zkoumání neziskového segmentu, který se zabývá tibetskou otázkou (protože do Tibetu teď jet nemůžeme).

Děti ze zelené třídy si vybraly organizaci Most pro Tibet, která realizuje několik dlouhodobých projektů: adopce na dálku, vybavení dětí učebními pomůckami, podpora seniorů, podpora Nomádů…. A nejvíce je zaujal program „Koza pro Tibet“, který podporuje právě nomádskou komunitu.

Máme za sebou prostudování programu, rozsáhlé debaty a vytvoření prezentace o Tibetu a o vysokohorských kozách. Děti ze zelené třídy prezentovaly svou práci v ostatních 3 trojročích a pozvaly své spolužáky, aby se připojili. A na základě toho, asi některé děti už doma o projektu mluví a snaží se vás přimět k jeho finanční podpoře :)

Zelená třída toto pondělí natáčela video prezentaci, která bude hotová v pondělí 26.4. (jak vidíte, snažíme se u dětí rozvíjet všechny potřebné kompetence :). Prezentaci si nejdříve pustíme ve škole, poté pošleme rodičům dětí ze zelené třídy, které se natáčení zúčastnily. Pokud získáme od rodičů souhlas se šířením video prezentace, dostane se tato i k vám s prosbou o podporu projektu. Naším cílem je totiž nakoupit, co nejvíce koz. Pokud bychom souhlasy nezískali, pošleme vám pouze prezentaci v PowerPointu. 

Most pro Tibet nám nabídl sdílet prezentaci dětí na svých sociálních sítích, aby nám pomohl zvýšit šance na nákup co nejvíce koz.

Prosíme o trpělivost, všechny informace (video a/nebo prezentace) se k vám brzy dostanou.

Hezké dny Martina Štanclová